Čokoláda hraje ve sladkých pokrmech ústřední roli. Jedná se rovněž o výchozí surovinu, kterou můžete hravě a jednoduše kombinovat s mnoha dalšími věcmi.

Čokoládu lze párovat s ovocem, ale také s alkoholem a nejrůznějšími krémy, např. cupcakes s krémem. Čokoláda samo o sobě vlastní bohatý chuťový profil, který propůjčí cukrovinkám to správné aroma i následné vychutnáni v ústech.

Milovníci čokolády si přijdou na své

Čokoláda je luxusní a její párování s ovocem a alkoholem nepostrádá zřejmě nic. Autentický původ v sobě nezapře třeba belgická čokoláda, která je velice jemná a na jazyku se doslova rozplývá. Není tak úplně jednoduché se vyznat v čokoládách. Víte, že v mléčné čokoládě je méně pražených a karamelových vůní, než ve fondánové čokoládě?

Možná si teď říkáte, jakou čokoládu použít, když chcete experimentovat a kombinovat? Doporučujeme již zmiňovanou belgickou čokoládu, kterou si vychutnáte mimo jiné i v dalších produktech – ovocné kytice.

Když přemýšlíte o čokoládě a ovoci, jahody obalené čokoládou jsou asi úplně první, které vás napadnou.

Je těžké nemilovat lahůdky a odepřít si je

A to je skutečně jen začátek, pokud jde o společné vychutnávání čokolády a ovoce. Láska přece prochází žaludkem.

Ať již jednoduše jíte čerstvé ovoce s čokoládou nebo pečete něco, co je kombinuje – existuje nespočet způsobů, jak je spolu propojit. Stejně jako víno a sýr se některé druhy čokolády lépe hodí k určitým druhům ovoce.

Frutiko představuje ty nejlahodnější verze vůbec

Podívejte se do různých sekcí. Ovocné kytice upoutají i tím, jak jsou zakomponovány v hrnku nebo košíčku. Alternativ je mnoho, ale za zmínku jistě stojí cukrový meloun, jablka, ananas, jahody a hroznové víno. A co by to bylo za oslavu bez jahod a šampaňského? Jahody a šampaňské jsou dokonalým prototypem romantiky, kterou nepohrdne nikdo!