Chorvatsko je destinace, která svým návštěvníkům nabízí celou řadu benefitů. Patří mezi ně příjemné středomořské počasí v chorvtasku, různé možnosti ubytování a dopravy, velké množství vodních radovánek, zajímavá historická místa, nádherné přírodní scenérie, vlídné obyvatelstvo a vynikající kuchyně.

Během pobytu rozhodně vyzkoušejte některou z místních specialit

Chorvatská kuchyně je velmi různorodá, neboť každý region má své vlastní speciality.Istrie je vyhlášená lanýži, v Dalmácii prosluli výrobou pršutu, ostrov Pag má svůj sýr. Samozřejmostí jsou pokrmy z plodů moře. Na jídelníčku se objevují také ryby mořské i sladkovodní, různé druhy masa a zeleniny upravované několika základními způsoby. Na místních specialitách si můžete pochutnat jak v restauracích klasických, tak i hotelových, kde se nabízí také možnost ubytování chorvatsko.

  • Těstoviny s lanýži

Tuto lahůdku můžete ochutnat především na Istrii. Každého, kdo ji ochutnal, překvapila svou jedinečnou chutí. Základ tvoří ručně vyráběné těstoviny doplněné o maso a omáčku připravenou z čerstvě nastrouhaných lanýžů.

  • Černé rizoto

Připravuje se především na ostrovech. Základ tvoří čerstvě ulovená sépie.

  • Pažský sýr

Ovčí sýr z ostrova Pag patří mezi nejvyhlášenější delikatesy. Tradice jeho výroby se předává již po velmi dlouhou dobu z jedné generace chovatelů na druhou. Ochutnat jej můžete jako předkrm, je ideálním doplňkem k pršutu a bílému vínu.

  • Jehněčí pečínka

Jedná se o velmi oblíbený pokrm. Velmi kvalitní jehněčí maso se dováží z ostrovních oblastí. Upravuje se pečením na rožni a dochucuje se různými druhy koření.

  • Plněné kalamáry

Jedná se o grilované kroužky z olihní, které se plní různými druhy náplní. Nejčastěji je to pršut a parmezán.

  • Taštičky z listového těsta s náplní

Můžete si pochutnat jak na variantě sladké, tak i slané. Nejčastěji se s nimi setkáte ve vnitrozemí.

Pokud si chcete užít nejen dobré jídlo, ale také zábavu a kvalitní ubytování, prohlédněte si nabídku portálu ubytovanivchorvatsku.cz.